00 CVPI, skip shift - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-08-08, 07:00 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
00 CVPI, skip shift

At 32 MPH under light load it shifts to OD. When it does this the revs rise (hesitation) then it drop into OD. Of course being in OD at 35 MPH the car is a total slug. As traffic picks up, it has to shift back down to accelerate. It would be nice if it would wait until about 43-45MPH for OD.

Moderate gas pedal and it shifts fine. I searched this for 2 hours, can't find it. Last time (3 months ago) I found a sensor that may cause this. Can't remember which one.

It used to shudder. Flush fixed that. If I can fix the skip shift I'll be happy.

want2race is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-11-08, 06:55 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Re: 00 CVPI, skip shift

Sounds to me like you have a trany rebuild in your near future!
EMTSteve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome