04 P71 Wont start Speedo jumps around! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2009, 10:56   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
04 P71 Wont start Speedo jumps around!

Got in my 04 P71 today turned ignition to on and the speedo jumps all over and check engine light fashes. The car will turn over but will not start. It ran great yesterday. Any Ideas?

Thanks,
Mark
bowdeadly is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-07-2009, 11:56   #2 (permalink)
Crown Victoria P71 Member
 
Join Date: May 2001
Location: Southern Maryland
Age: 52
Posts: 12
Re: 04 P71 Wont start Speedo jumps around!

I had a similar problem with a 97 P71, and it turned out to be a dead cell in the battery. Try swapping out your battery with one from another car.
Bruzilla is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 14:49   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Re: 04 P71 Wont start Speedo jumps around!

Thats interesting. I got good juice but its worth a shot. Thanks, Mark
bowdeadly is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 18:10   #4 (permalink)
Crown Victoria P71 Member
 
Join Date: May 2001
Location: Southern Maryland
Age: 52
Posts: 12
Re: 04 P71 Wont start Speedo jumps around!

Yeah... that's what I thought too. I placed a meter across the terminals and was reading 13+ volts, but the shorted cell wasn't allowing voltage to flow through the battery correctly. My speedo would spin, I heard clicking from under the dash, a chime would go off, etc. I replaced the battery cables and still had the same problem. Then I finally swapped out the battery (which was all that was left), and voila! She started right up.
Bruzilla is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 19:58   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Re: 04 P71 Wont start Speedo jumps around!

No kidding I will have to try a new battery tomorow. I found out tonight that the fuel pump is not coming on with the ignition. Relay and fuse are good. I jumped the fuel pump at connector and it comes on. I have 12.12 volts at the fuel pump plug with ignition. Crazy car. I hope to get fixed soon I need it.

Thanks,
Mark
bowdeadly is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 15:52   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Re: 04 P71 Wont start Speedo jumps around!

Put the battery out of my lincoln and it does the same stuff. Still no start. I will take it to shop tomorow.

Thanks,
Mark
bowdeadly is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.