2000 Ford Crown Victoria - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-02-13, 07:29 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
2000 Ford Crown Victoria

Hi, I'm new here, I hope you guys can help me out. Have my Crown since 5 months, no problems until today, it ran really strong and without problems. Suddenly I couldn't even drive out of the garage today because everytime I want to accelerate the engine shuts off. Besides this the engine really sounds weak when I start, normally it sounds really powerful, now it sounds like a small breeze. I already just all fluids and changed the battery, still the same problem. The car has only 86k miles. Maybe someone had a similiar problem?

I made a video of starting the engine and accelerating, I hope it helps.

Video Jun 02, 1 31 10 PM - YouTube

ugenius is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-03-13, 07:32 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 2000 Ford Crown Victoria

Are there any codes? Autozone and O'reilly's will check for free. After the check, uhook the MAF and see if it makes a difference. Otherwise it'll set a code and confuse the situation.

Bert
Bert is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-03-13, 06:47 PM
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 5,926
Re: 2000 Ford Crown Victoria

Your cats could be deteriorating.

Ever notice that there's so many high performance parts available for GM products?

Did you ever think that maybe they NEED them?
CatSkinner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome