2000 grand marquis - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-12-13, 02:31 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
2000 grand marquis

I have a problem that happens intermiddently...my car will run awesome for a long period...then at times it will starting dieing at idle...it starts back up but for some time i have to rev it up and slip it into drive to keep it goin....after awhile it runs great again....check engine light came on...code said Idle air control valve....has this happened to anyone out there...and is the remedy the control valve?...thanks, Rochey50

rochey50 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-12-13, 03:19 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,340
Re: 2000 grand marquis

You could try cleaning the IAC and see if it helps. Since you already checked for codes, unplug the MAF when it runs bad and see what it does.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome