2004 Grand Marquis LS with rough ride - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-18-06, 09:48 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
2004 Grand Marquis LS with rough ride

I have recently bought this car and am really disappointed in its ride as far as taking small bumps it seems as if it has no give in the suspension,was wondering if this car has some capability to having a more softer front end ride as every bump seems like i should get out and check for damages

dusty4255 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-29-06, 12:19 PM
Registered User
 
BKGrandMarquis's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: New Jersy
Posts: 2
Re: 2004 Grand Marquis LS with rough ride

Actually I'm surprised you say your getting a harsh ride quality. I hated the floaty ride when I bought my car.

You should see how it is now after I've done a bumch of suspension mods. You'd probably think I was driving a truck. :)

Have you had your suspension checked? Maybe there is some abnormal wear in the shock or springs? Did you check your tire pressure?

SuperMotors Page
MotorSports North East
CJMF

Best 1/4 Mile : 15.771 @ 86.96 mph 11/05/05
BKGrandMarquis is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-29-06, 07:18 PM
Hi-Tech Redneck
 
Johnny Mullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ashtabula, Ohio
Age: 45
Posts: 1,486
Re: 2004 Grand Marquis LS with rough ride

Check the rear shocks for leaks. I have seen a few newer Crown Vics with bad shocks and low miles.
Johnny Mullet is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 12-28-06, 11:48 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
Thumbs down Re: 2004 Grand Marquis LS with rough ride

I bought my 2004 Grand Marquis GS in July 2006 @ 51K miles. Recently both rear shocks went out. I bought two Monroe shocks just didn't have time to install them. Now I have 61K miles but still... factory shocks giving up at 50-60K miles??? something is effed up.
MrMarek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome