97 crown vic problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2009, 06:46   #1 (permalink)
Registered User
 
benualson's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Age: 27
Posts: 4
97 crown vic problem

I am new to the forums, hopefully this is the right place for this!

I have a 1997 Ford Crown Victoria LX. I puchased it used in 2005...Ever since then, it has been having a problem when accelerating, it feels like it misses, sometimes it shakes the car...it used to make a loud clicking noise...and the check engine light used to come on......our local mechanic has never seemed to fix the problem...he has changed the plugs and wires twice, thinking that would fix it...

it is most prevalent when I am accelerating slowly, when i give it a lot of gas/i.e. press harder on the pedal, it doesn't do it...

it also does it when i set the cruise when i go up a hill...
benualson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-04-2009, 10:38   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,885
Re: 97 crown vic problem

Have you gotten any codes due to the Check Engine Llight? How many miles are on it? You might have a dirty or defective MAF. Try some MAF cleaner and see if it helps.
Bert is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 11:06   #3 (permalink)
Registered User
 
benualson's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Age: 27
Posts: 4
Re: 97 crown vic problem

well, the check engine light hasn't been on for quite some time now...and I don't remember if the mechanic said anything about what code it was....

Ill check the MAF...I'll have to do some research as to what it actually is?
benualson is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 11:12   #4 (permalink)
Registered User
 
benualson's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Age: 27
Posts: 4
Re: 97 crown vic problem

is that like the oxygen sensor?
benualson is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 11:17   #5 (permalink)
Registered User
 
benualson's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Age: 27
Posts: 4
Re: 97 crown vic problem

alright...now i know it is not the same as the 02 sensor...and now i know what the MAF is...funny what a little research will do...good point...i'll try cleaning it to see if that helps...
benualson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:45.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.