AC Compressor does not kick in - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2010, 10:37   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
AC Compressor does not kick in

Hi,

I have a 2003 Grand Marquis with about KM 150,000. About 1 month ago when I start my car on the morning and switch on the AC I only get hot/normal air coming out instead of the cold air... This goes on for about 5 min until I hear the click of the compressor and then cold air start coming out normally. I assume that for the first 5 min power does not go to the compressor but not sure how I can check it? Do you have clue about this problem?

Thanks.
macmadmax is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-26-2010, 12:25   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eastpointe, MI
Posts: 107
Re: AC Compressor does not kick in

Do you have manual climate control (three knobs) or the Electronic Automatic Temperature Control (EATC - Digital)?
__________________

1996 Mercury Grand Marquis GS ~89,000mi, Willow Green inside and out. It's very green.
1998 Chevrolet Malibu Base V6 187,000mi (sold)
BigMerc96 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 16:51   #3 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,803
Re: AC Compressor does not kick in

It could be apoor connection at one of the switches or sensors. Does it do it every time, and take about the same amount of time?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 13:34.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.