backfiring - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-24-07, 12:28 PM Thread Starter
Registered User
 
Tim Martel's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8
Question backfiring

I have a 1980 ltd with a 5.8 liter and I am having problems with backfiring. I bought new spark plugs and also made sure that the intake manifold and carb are tight so I don't think it's a vacuum leak. It seems to almost backfire a little more with the new plugs, but then when i've been driving for a while it stops backfiring.

Tim Martel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-24-07, 12:59 PM
Registered User
 
Nathan in MN's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Corcoran, MN
Age: 28
Posts: 283
Re: backfiring

Have you checked the ignition timing?


1989 Ford Crown Victoria Police Interceptor
2bbl Carbureted 351W V8, ported and polished E7TE heads, Edelbrock cam
AOD Transmission with B&M Shift Kit
3.55:1 Positraction Rear Axle
Visit My Car Domain Account Here Updated 1/27/07!
Nathan in MN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome