crown victoria starting problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2007, 21:04   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
crown victoria starting problems

hi. I have a 1997 ford crown victoria police interceptor. I am having difficulties starting my car in the morning or when the engine has cooled down for several hours. Now the engine starts, but in order to keep it running, I have to keep the gas pedal pressed so that it does not die out. After a few minutes, it will either maintain idle without dying out, and or will start to run good when I am running the car, of course, with the gas pedal pressed at all times until it maintains Idle after a while and does not die out. Has anyone had this similar problem with crown victorias? thanks--John
johnvenezue is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-15-2007, 07:44   #2 (permalink)
Registered User
 
chris521's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Re: crown victoria starting problems

having the same problem with mine. if i hold down the pedal for about 2 seconds before i try to start it, it helps.
chris521 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 10:00   #3 (permalink)
Registered User
 
dryelf327's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Houston
Posts: 105
Re: crown victoria starting problems

Could have an Idle Air Control Valve on the way out as they're notorious for failing on these motors. Additionally, I would clean the MAF sensor as that helps cold startups.
dryelf327 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:28.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.