Cylinder 7 and maybe 6 misfire - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2010, 04:43   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 12
Cylinder 7 and maybe 6 misfire

I recently changed my intake manifold in hopes of an inprovement because of the misfire, however while testing each cylinder by pulling the wire on the ignition coil I got no response out of these two cylinders....new spark plugs were added 6 has a new coil...Any ideas what it could be?
99CVPI is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-02-2010, 06:43   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Age: 23
Posts: 229
Re: Cylinder 7 and maybe 6 misfire

Injectors maybe?
__________________
2005 Crown Victoria Police Interceptor - 125000mi (work)
2011 Fusion - 20000mi (daily)
jsuthers is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 07:53   #3 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,726
Re: Cylinder 7 and maybe 6 misfire

The wires to the coils didn't inadvertantly get switched did they? Have you switched the coils with other cylinders to see if it still stays the same?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 08:45   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 12
Re: Cylinder 7 and maybe 6 misfire

I took it to a Meineke first and the mechanic pretty much did the same thing I did and came to those two cylinders he stated the injectors were ok when I was there...

So I bought two new ignition coils for those two cylinders, looking at it I see that the new one 7 was put back on the other side of the engine while the new one on 6 is still on it...

I didnt check 6 this morning but 1,2,3,4,5, and 8 had response 7 didn't and Im only pulling codes for Evap and o2 sensor but I can feel the miss
99CVPI is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:33.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.