factory tach into '05 CV Sport - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-25-11, 06:33 PM Thread Starter
Moderators
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 691
factory tach into '05 CV Sport

How difficult do you guys think it would be to install an 2011 gauge cluster, with factory tach, into an '05 CV sport?

Bajarider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-15-11, 11:02 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Re: factory tach into '05 CV Sport

That won't work...in 2006, when the tach was introduced, they also changed the cars computer network protocol to CANbus, and the tach uses data from the CANbus network to work, which your car doesn't have.
PHoganDive is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-17-11, 09:09 AM Thread Starter
Moderators
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 691
Re: factory tach into '05 CV Sport

Thanks again PHogan Dive. I can hear a door in my HVAC rattling and need to remove the dash anyway, but will skip the tach idea.
Bajarider
Bajarider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome