Fuel Issue - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 06:26 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Exclamation Fuel Issue

Good Morning, My name is Kelli and I am new here to this forum. I have a question about a 01 Crown Vic. We have power going to the fuel pump with plug UNHOOKED, but as soon as you plug it back in the power goes away. Have tried different fuel pump, have checked all wiring, roll-over switch in trunk and still nothing. Like i said as long as it is disconnected we have power but no power with it connected. If anyone could please help I would greatly appreciate it. (and if possible - as soon as possible)

ackman2010 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 07:50 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,312
Re: Fuel Issue

There shouldn't be power to the pump except for a few seconds when you turn the key to run and when the engine is running. What are you trying to do?

Bert
Bert is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 08:51 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Re: Fuel Issue

when you unplug the fuel pump connection, it has that 2second power with the key on, but when you plug the fuel pump back in it loses that power. The vehicle does not have any fuel pressure.
ackman2010 is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 09:25 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,312
Re: Fuel Issue

Have you tried runnig a wire from the battery directly to the pump? I'm guessing you have a bad pump.

Bert
Bert is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 09:58 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Re: Fuel Issue

ok, just run a wire from the battery to the fuel pump and it comes on with that wire. We have put 3 different fuel pumps in from 3 different part stores so we are pretty sure its not the pump. So now that the wire allows it to come on, what do you think the issue is?? (Thanks)
ackman2010 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-02-10, 03:00 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,312
Re: Fuel Issue

The power comes through a fuse, relay and inertia switch before the pump. If it ran with the wire from the battery, you can be SURE the pump is okay.


Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome