Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2007, 22:54   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

i picked up a CHERRY 93 grand marquis the other day, it is burgundy with flawless black leather interior and it has 160k. It runs and drives good, the previous owner was an old man who took good care of it. i got it for $1600

however, i noticed that when i get on the freeway my check engine light always goes on. it will go off after i reduce my speeds. I also noticed that the transmission had a small flareup in the 3-4th gear but it hasnt happened since.

any idea whats going on? any things i should look out for?? the check engine light is bugging me and i dont want to pay a dealer to diagnose it.
regulatorocks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-17-2007, 22:55   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

also, is there anyway to moniter RPM??? its got all those cool features like gas mileage calculator but no RPM gage?? its running good too, im getting around 18 mpg which is better than i expected for a v8.
regulatorocks is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 23:48   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

BUMP!!


i also just found a small clicking noise coming from my engine when i hit the gas. car is still driving normally, im putting alot of money into my Accord so i havent had time to put work into the grand marquis

any ideas?
regulatorocks is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2007, 19:52   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

update on the problems if anyones reading

after a few weeks driving, the only problem is the CEL

it ONLY comes on when im on the freeway going over 50mph for about 10 min. it goes away as soon as i hit surface streets. nothing seems to be happening though.


the tranny also shifts hard into overdrive on the 1st time. after that theres no noise from it. kinda weird, later this week im getting the coolant system serviced and maybe look at some other things
regulatorocks is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2007, 19:30   #5 (permalink)
Fire/Rescue
 
rescue76's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Corbin Ky
Age: 33
Posts: 29
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

Quote:
Originally Posted by regulatorocks
BUMP!!


i also just found a small clicking noise coming from my engine when i hit the gas.
I had a similar problem not long ago in my 92 mgm..heard a clicking from the passanger side...turns out there is a flex/vacum line that runs off the head on the passanger side of the engine that runs to a vacume line under the intake..mine was rusted blowing in toward the firewall causing the ticking I was hearing...actually more of the classic ford CLICK a CLICK when pulling out...patch it up and all is well.
rescue76 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2007, 21:00   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

haha awesome!! thanks alot

rockin the MGM

my check engine light always goes on and then goes off after i get off the freeway. car is not burning anything or overheating. it runs fine but this damn light always goes on. sometimes i drive for 20 miles before it goes on, somedays its on after 2 miles
regulatorocks is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2007, 21:22   #7 (permalink)
Fire/Rescue
 
rescue76's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Corbin Ky
Age: 33
Posts: 29
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

Mine does that sometimes. I find that it happens most when the oil gets a little low. check and double check the oil....mine burns a little.
rescue76 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2007, 21:54   #8 (permalink)
Registered User
 
tinman351's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: chicago burbs
Posts: 79
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

some auto parts stores will pull the codes for free.
tinman351 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2007, 17:28   #9 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,829
cool Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

Allot of times on early 90's Fords, the Check Engine light would go on and off on the highway and the cause was apparently an O2 Sensor issue. It sounds odd, considering the car would run fine but this happened often. Hope this helps you.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2007, 10:55   #10 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: NJ
Posts: 13
Re: Got a few questions about my 93 GRAND MARQUIS!! check engine light is on!

My CEL used to go on and off. The dealer traced it to a loose gas filler cap. Replaced cap, CEL went away.
LarryM is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 16:24.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.