Help: Engine Stalled after Started - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2005, 18:57   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
confused Help: Engine Stalled after Started

Hello,

The engine of my car (99 CVPI) stalled after started.
It did run for 1~2 seconds before it died. The "Check
Engine" light was off when started, but turned on after
stalled. Tried again, still the same problem. Adding
a little gas when started didn't help. Checked the
engine oil level, seems fine. Battery seems OK since
I can start car every time. It just can't keep running
for more than few seconds. The car ran very smoothly
before that, and I hadn't driven it for a week.

Do you guys have any ideas of what might go wrong?
Your help is greatly appreciated!
Protean is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-14-2005, 19:04   #2 (permalink)
That guy
 
BlueSteel's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Belleville michigan
Age: 27
Posts: 389
Re: Help: Engine Stalled after Started

The only thing I can think of is a cracked vacuum line or maybe some sediments floated down the gas line and clogged the fuel filter, had that happen once, car was driven on a hard and bumper dirt road, sat for about 10 days, pulled the filter and tons of junk came out.
__________________
Blue Anodized Steel
The Apocalypse is coming, are you ready?

BlueSteel is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2005, 21:26   #3 (permalink)
Registered User
 
atec77's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 917
Re: Help: Engine Stalled after Started

Quote:
Originally Posted by Protean
Hello,

The engine of my car (99 CVPI) stalled after started.
It did run for 1~2 seconds before it died. The "Check
Engine" light was off when started, but turned on after
stalled. Tried again, still the same problem. Adding
a little gas when started didn't help. Checked the
engine oil level, seems fine. Battery seems OK since
I can start car every time. It just can't keep running
for more than few seconds. The car ran very smoothly
before that, and I hadn't driven it for a week.

Do you guys have any ideas of what might go wrong?
Your help is greatly appreciated!
make sure the fuel pump is working , then the usual spark etc..
atec77 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:41.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.