IAC on 92 GM 4.6? I can't find it!?! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2006, 15:25   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 13
IAC on 92 GM 4.6? I can't find it!?!

Where is this module located? My Chiltons OR Haynes shows it at the opening of the throttle body? I bought the module... just can't find anything that looks like it?!

Thanks, Ed
EdPDX is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-06-2006, 22:35   #2 (permalink)
Police Officer/Rescue Tec
 
ryoder's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Morganton,N.C.
Age: 51
Posts: 274
Re: IAC on 92 GM 4.6? I can't find it!?!

It is located beside the intake plenum. Looking from the front of the car,it will be located on the right side(driver side)rear of the engine. You will have to get a long extension in order to stay out of your own way when removing the part and bolts. Also there is a electrical connection and vacuum connection to remove . Good luck!!!
ryoder is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2007, 13:50   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 13
IAC replaced now I get this code...

Thanks, I found the IAC, man is is buried on the 92 GM 4.6! Then again everything is- I guess the engineers bury everything these days to discourage owner maintainence (bring it to the dealer to replace the EGR- heck on my truck and cougar- two bolts 20 minutes, presto!)

Anyway- got off track! What I have now is a code 556, which according to Chilton for a 92 G/M is: Fuel pump primary circuit failure. I replaced the IAC PFE and EGR Vacuum regulator- I tried to get the EGR off; but the bizzaro monkey finger micro hydraulic wrench is loaned out right now. The old EGR is still in place.

Now the check engine light is off; but I am getting a 111 followed by a 556 ?!?!
The car stumbles at part throttle and has severe power loss at uphill load. I suspect a vacuum leak; but can't seem to find one. Could this be The primary fuel system (where to check?) or is it the EGR- I cleaned the hell out of the channels under the TB elbow that lead to the EGR. OR is there a chronic leak in this sytem that is really snealky?

Thanks,

EdPDX
EdPDX is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.