Marquis engine starts but stops immediately - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-27-07, 06:10 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Marquis engine starts but stops immediately

It's a 96 Mercury Grand Marquis with 55k milage.

Today I started the engine, then the engine stops 2 seconds later. I tried again and hold the gas padel, the engine running. Then stops right after my foot leave the padel. After 30 minutes, I tried again, the engine starts without any problem. That's the 3rd time in last couple months.

The only thing I could think of is I changed original motorcraft spark plugs to bosch platinum 2+ ones 3 months ago.

Any suggestions are welcome.

jinroh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-05-07, 12:12 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Webster, NY
Age: 42
Posts: 49
Re: Marquis engine starts but stops immediately

i would guess your iac valve needs replacing.
BigJon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome