Newbie...4.6 help needed - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2004, 10:26   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 1
Newbie...4.6 help needed

Hello all...my first post...just purchased a '94 GM (84,000 miles) that has developed a "chug", as if it's not getting fuel, when I accelerate. It cruises fine and mileage is good (25-27mpg). I have the car's maintenance history and air and fuel filters are recent...so will start with least expensive...injector cleaner (recomendations for brand?)...pvc valve...and work my way up...plug wires look original so it could be right there...car spent all winters in Florida, is in nice shape and really appreciate the comfort and ride...a great car! I checked all 20 page of posts and noticed on one something about a sponge filter on the mass air flow??...also see K&N air filters mentioned...

Any suggestions?

Thanks in advance for any and all help...
Shaker™ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-14-2004, 23:13   #2 (permalink)
I eat glue
 
Join Date: Jan 2004
Location: Belleville Michigan
Posts: 36
Re: Newbie...4.6 help needed

O2 sensors and MAF sensor. Egr valve maybe clogged.
BlueAnodizdStl is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 15:33   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 160
Re: Newbie...4.6 help needed

I would run some seafoam through the engine that stuff works really good i would not use anything else. and i would get some electronic parts cleaner to clean the MAF. and i would also change the spark plugs and wires.
amo4387622 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 16:05   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 160
Re: Newbie...4.6 help needed

yes the cam will work with your car.
amo4387622 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 19:15   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 160
Re: Newbie...4.6 help needed

There shouldn't be a filter of any sort on/in the MAF. Also, the chugging you describe may be an ignition miss. With 10-year old original spark plug wires, this is a definite possibility.

Note that the original style spark plug boots (including the 1994 MY) were known to fail when shorted out from the spark burning through the plastic extension tube where the boot's terminal plugged onto the spark plug.

Note that the newer style (ie. 1997 MY) spark plug wires are significantly improved over OEM 1994 MY wires.
amo4387622 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2004, 17:06   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 10
Re: Newbie...4.6 help needed

Thanks for the replies guys...it was the plug wires...runs great now...
Shakerâ„¢ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4.6 upgrades tim87114 Modular Tech 12 05-14-2004 20:37
AV to have 4.6 or 5.4? aston Modular Tech 8 03-07-2002 14:23
4.6 and 5.4 smavid Modular Tech 2 01-25-2002 17:35
4.6 upgrade going no where, HELP tim87114 Modular Tech 1 01-02-2002 13:16
4.6 head gaskets and bolts CHEAP!!! tim87114 Modular Tech 0 12-24-2001 22:27

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:47.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.