Resetting the ABS light - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 Forum for discussion of the Ford Crown Victoria, Mercury Marauder, Mercury Grand Marquis and P71.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2010, 11:28   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 14
Resetting the ABS light

Hello,

my 1997 Mercury Grand Marquis started to show the abs warning light in the dash about a month ago.
It came on every now and then, and when off the ABS would kick in at low speeds.
For the last 2 weeks the light has always been on.
I found the front left sensor bend and got myself a new one, replaced it and watched for any changes.

Now nothing has changed to the light, and it still is on all the time.
Tried unhooking the negative of the battery, first for a few minutes. This didn't change anything. Then for a few hours, wich did not have any affect as well.

Searched the internet on how to reset the abs warning light, but could not really find an answer except for having the computer reset at the local dealer.

Is there a trick to get the light out without going to the dealer?

By the way, how many abs speed sensors does the 1997 MGM actually have?

Thanks!

Vincent
MurV8 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-13-2010, 17:08   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,658
Re: Resetting the ABS light

When everthing is fixed, the light will go out without any resets. There are 4 speed sensors. If the light never goes out there's a connection problem in the sytem, a wheel speed sensor defective, or other problems. If the light goes out and returns when you move 5MPH, one of the sensors is giving a false speed reading. This could be from particles on the sensor or bent.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:30.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.