1990 E350 Starting Problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford E-Series Trucks Forum for discussion of the Ford E-Series Trucks.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-16-07, 06:12 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
1990 E350 Starting Problems


I have a 1990 E350 (460 FI Engine with 55K miles) - Camper. We usually park the RV during colder months but I needed to move it to a new location. The temps have been about 20 to 30 deg F outside.

The other day it was very difficult to start. When it finally started it was running really rough and blowing black smoke. After driving it for a few minutes the black smoke went away and the engine ran smoother. There was still a slight "ping" at highway speeds - with no real load on the engine.

I parked the RV and let it sit for about an hour. I started the RV and it ran fine.

However, if the RV sits for a long period of time (cools down) the same symptoms re-appear - hard starting and black smoke.

Any help is greatly appreciated.


ptdorris is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford E-Series Trucks
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome