93 GT running hesitates, getting worse - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-07-10, 06:02 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
93 GT running hesitates, getting worse

My 93 GT started with an occasional shudder upon accelerating from a slow down, like rounding a corner. Then it got worse. Now, when accelerating, it hesitates and bucks badly. It runs better once up to speeed, but I can still feel it hestitating.

I thought it was the clutch going bad, so took it to a dealer. They said it wasn't the clutch, but was in the ignition. They put in a new set of plug wires, 'cause they said there was shorting. That didn't fix it.

They said they found a vacuum host leak. That didn't fix it.

They said it was my NGK spark plugs. I told them I had run NGK's for 10 years without a problem.

The disty is a rebuild, 2 years ago, with a new cap.

Any ideas?
Prober is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-07-10, 08:48 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,283
Re: 93 GT running hesitates, getting worse

Try this and see what codes it may have. Ford Fuel Injection How To Run a Self-Test

Bert
Bert is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-08-10, 08:01 PM
Australian Probe Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sydney, Australia
Age: 53
Posts: 841
Re: 93 GT running hesitates, getting worse

We had a similar issues after some new leads; check to make sure all the connections are seated properly on the plugs.

1997 Alpine Green Probe, 18mm Swaybar, Custom Yellow & Black Italian Leather Interior, CD Stacker, Yellow Wiper Blades, Ford Australia 75th Anniversary Sticker & Badge, PRD Wires & Sills
2008 Blue Ambition Mondeo XR5, Bluetooth for work
DRU842 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 10-18-10, 03:31 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Re: 93 GT running hesitates, getting worse

Turned out to be the distributor, a rebuild from 3 years ago. I had kept the original and changed that from process of elimination.
Prober is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-18-10, 09:18 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,283
Re: 93 GT running hesitates, getting worse

Glad you got it fixed. Thanks for the update.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome