93 SE Wiper Switch Issue - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-24-13, 06:50 AM Thread Starter
Registered User
 
Earthling789's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 19
93 SE Wiper Switch Issue

My SE has intermittent wiper switch, which use to work...

Two days ago, I was in a light rain, and flipped the first level to engage the intermittent wiper, but nothing happened. Low and High work fine on the wipers, but intermittent is dead (don't even hear the tick of the relay).

I know there is a "timer" box, which is nothing more than a relay which triggers the wipers once enough resistance is built-up (based on the timer setting), but I cannot find it.... and my Haynes manual is no help... the picture of where to find it may as well be a picture of a black cat in the dark!

Where would I locate the timer relay for the intermittent wiper function? Or, could I have another issue with the multi-function switch? I'm hoping it is just the relay... even a used switch is big $, and a pain to pull everything from the column


"The Hardest Part About a Zombie Apocalypse, Will Be Pretending I'm Not Excited"
2008 Fusion SE | 1993 Probe SE | 1969 F250 Ranger
Earthling789 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-24-13, 07:54 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,298
Re: 93 SE Wiper Switch Issue

Here's the diagram for the system. It's probably the multi-function switch. That's where the timer is located
Attached Images
File Type: jpg Wipers.jpg (74.4 KB, 3 views)

Bert
Bert is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-24-13, 08:02 AM Thread Starter
Registered User
 
Earthling789's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 19
Re: 93 SE Wiper Switch Issue

Bert, you've confirmed what I didn't want to hear, lol...

I was hoping the interval relay was separate from the switch, but now it looks like it's integrated. I'll check the switch connections, look for a bad ground, etc., but I guess I'll have to start looking for a new or good used multi-function switch... until then, I guess I'll have to run old-school with only high or low speeds...

Thanks for the diagram!

"The Hardest Part About a Zombie Apocalypse, Will Be Pretending I'm Not Excited"
2008 Fusion SE | 1993 Probe SE | 1969 F250 Ranger
Earthling789 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 08-24-13, 03:17 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,298
Re: 93 SE Wiper Switch Issue

You could also try Car-Part.com--Used Auto Parts Market

You might even try cleaning the contacts in the switch.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome