97 probe 2.0, no start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2010, 08:41   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 2
97 probe 2.0, no start

putting together a probe to compete in a FWD 4cyl oval track class. purchased 'new' OEM engine in a crate ford, complete. only had to put on starter, and alternator. Anyway, it turns over, has spark and fuel pump runs when you turn key on. wont fire. If I spray fuel in throttle body while turning it over it fires right up and runs till it runs till it burns up the fuel. stumped.... old engine that was in the chasis ran before the change. It just smoked like crazy. could I have messed up wiring? Any suggestions?
snooky is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-13-2010, 10:18   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,763
Re: 97 probe 2.0, no start

Sounds like the PCM doesn't know the engine is turning over. Check here for some help. ProbeTalk.com Forums - Powered by vBulletin
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 13:33   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 2
Re: 97 probe 2.0, no start

Thanks. I'll post there too. strangest deal. It is like the injectors are not opening. we removed some wiring for weight but nothing that is engine related that I can see.
snooky is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 15:15   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,763
Re: 97 probe 2.0, no start

Post back when you find the answer.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum

Related Reading: 97 probe 2.0, no start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:23.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.