Engine Timing or something else - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-13-04, 12:40 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Jul 2004
Posts: 1
confused Engine Timing or something else

I put a lower milage engine head on my 4cyl 94 probe, and im getting 0 throttle response. The car turns on and idles really low, and when i open the throttle there is no rev at all, there is small almost undetectable random spurts of backfire as well. I really need to know what is going on. I set the timing up the way the book said to. And just to clerify the lobes for the no.1 piston should be that they both (in/ex) face the outside of the head. Really need help.
Mandark007 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Typical, NHRA BANS Ford Boss 429 engine Casper Ford Racing Across the Globe 16 10-06-04 07:48 PM
U.S.A.:Q&A with Global Powertrain Cheif Dave Szczupak Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 02-27-04 09:27 AM
Holdens new V6 EED-250 The Pub 52 08-09-03 11:07 PM
Done by Hand: Mazda's new Renesis engine receives surprisingly lowtech final assembly Stacy94PGT Mazda Forum 0 02-24-03 08:35 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome