Heater and blower. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 11-29-01, 10:34 AM Thread Starter
Probe LX Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: West Virginia
Age: 34
Posts: 7
Heater and blower.

I seem to have a problem... The heater and blower controls don't do anything... AC switch doesn't do anything either... Temperature guage doesn't work either.

I have changed the fan switch in the control panel to no avail.

Is there a negative cable that is common to all of that?

All relays and fuses check out.

Any help will be much appreciated

It's on my 91 PLX 3.0 MTX

Thanks,
Nathan Fortin

91 Black PLX 3.0 MTX
92 Blue PLX 3.0 ATX


NaFortin-PLX

'91 3.0L PLX MTX
'92 3.0L PLX ATX
-----------------
Always a work in progress
NaFortin-PLX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 11-29-01, 12:05 PM
Mod/SCPOC/Probe LX Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Age: 34
Posts: 276
which temp guage?? the one that tells exterior temp or the coolant temp? Also, did all go out at the same time?
Caliguy143 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 12-01-01, 07:47 AM Thread Starter
Probe LX Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: West Virginia
Age: 34
Posts: 7
it's the collant temp guage i think... the one on the instrument panel, beside the speedometer.

I hopped on PT and found some stuff about fan resistor, switch, and the relay between the headlight and battery. All of these have been switched with known good ones. I read something about a motor relay above the blower motor. I can't seem to find it...

Thanks

NaFortin-PLX

'91 3.0L PLX MTX
'92 3.0L PLX ATX
-----------------
Always a work in progress
NaFortin-PLX is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 12-03-01, 12:55 PM
Old Skool Member
 
Vulcan Power's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Anchorage, Alaska USA
Age: 38
Posts: 1,031
Do you know if your blower motor works? I have had this problem before, it went out on me, during the winter of all days - it needed replaced. I don't know how that can affect your temp guage though..

1990 Ford Probe LX 3.0L V6 :s6:
SEE IT HERE:

1989 Mazda RX-7 Turbo II 13B-T "FC3S"
Turbo RWD Rotary Powa!
Vulcan Power is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 12-03-01, 04:37 PM Thread Starter
Probe LX Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: West Virginia
Age: 34
Posts: 7
Yeah I took the blower out of my other probe just to make sure...

NaFortin-PLX

'91 3.0L PLX MTX
'92 3.0L PLX ATX
-----------------
Always a work in progress
NaFortin-PLX is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 12-04-01, 10:52 PM
Bufalo
Guest
 
Posts: n/a
You're sure of the relay? Failure of the heater relay is VERY common on 1st Gens. It's located right next to the driver's side headlight, bolted to the radiator bulkhead. Check it out, it's probably blown. It's very susceptible to moisture where it is and that tends to shorten its life.

good luck man.
 
post #7 of 7 (permalink) Old 12-06-01, 11:45 AM Thread Starter
Probe LX Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: West Virginia
Age: 34
Posts: 7
UPDATE... It's not the relay... I've tested it with a volt meter and works... I've also put 3 others on it with the same effect.

I have figured that there is not power getting to the relay. So now I'm trying to work backward from the relay. Everything is kinda tight, but I'm pretty sure positive connection is gone somewhere.

NaFortin

NaFortin-PLX

'91 3.0L PLX MTX
'92 3.0L PLX ATX
-----------------
Always a work in progress
NaFortin-PLX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
90 t-bird heater problem t-bird_man Ford Thunderbird Forum 5 12-17-01 05:43 PM
EL Fairmont (Climate Control) No hot air AussieFX General Tech 29 09-11-01 04:20 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome