Help Me!!! My Car Wont Start!!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2001, 10:42   #1 (permalink)
Probe GT Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Eden Prairie, MN
Age: 31
Posts: 14
Help Me!!! My Car Wont Start!!!

Im sorry to put this in this forum but I MUST get on my way home in the next few hours and this gets the majority of the traffic.

My car has been sitting in the student parking lot for the past week. It has started easily and strong every time I have tried before and now it wont ****ing start. There is a new battery in there and it cranks over strongly but wont start. I tried resetting the fuel cutoff switch but no luck. I pretty sure gas is getting to the engine because after a bunch of cranks I smell gasoline. I pushed on all the plug wires to make sure they are snug and still no luck. HELP ME!!! I NEED TO GO HOME!!!
__________________
1994 Ford Probe GT
Minnesota Probe Owners Club | MY PGT Home Page
Eric94GT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-10-2001, 10:45   #2 (permalink)
302Outlaw
Guest
 
Posts: n/a
have you gone over any big puddles of water? what modifications do you have?
  Reply With Quote
Old 12-10-2001, 10:50   #3 (permalink)
 
Nylie's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 1,175
Have you tried looking at the vaf? Im not too familiar with the gt's. Im going to copy this into the gt forum for you, so you can get more exposure. Good luck.
__________________
Is it English? Does it moo?
Nylie is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 11:00   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Indiana
Age: 31
Posts: 19
have you had any problems with your distributor?
__________________
1994 Probe GT ATX! IAT, Flowmaster w/ test pipe, NGK plugs and wires, CAI w/ K&N, and them some other interior/exterior mods
Best 1/4 = 16.1 @ 90
pgtatx94 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2001, 23:52   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: IL
Age: 30
Posts: 16
Alright man i know what your talking about on the starting, it happen to me. You might have a stator/distibutor problem. I had it about 3 months ago. Let me tell you it isnt cheap. Luckly i have a warranty on my car. it went out on my car, but there just enough left on the part to start once and awhile and then die about 5 mins later and not start the rest of them day, and if it did my car smelled like total gas, I think it smelled this way because it burned out my fuel pump also. I took my car to ford and had the fuel pump fixed thinking that was it, the stator went bad. The stator part alone was 1,000 dollars and now my car runs really good. So that might be your problem your stator/distibutor has gone. but it could be something else that just what my problem was.
Good Luck
ProbeBaller94 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xb 351 wont start xespack Classic Falcons 4 05-20-2003 15:39
Xb 351 wont start xespack Classic Falcons 1 05-20-2003 06:00
AU hard to start after left for long periods KenOath General Tech 5 04-09-2003 20:19
Ford uses Stones to start up sales Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 12-31-2002 10:35
Car refuses to start donuts2001 General Tech 8 09-28-2002 02:11

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:14.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.