I have a question - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2001, 12:24   #1 (permalink)
Probe GT Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Indiana
Age: 43
Posts: 8
Question I have a question

Ok I have a 94 PGT MTX. 116k miles or so on her. I'll be driving down the road and it will "hicup". Tach will drop to nothing, she'll stumble, and back on her feet all very quickly. It happens at steady speed, accelerating, or deaccelerating. It happens at different times. But my stereo, lights, don't go off. I figure it's something to do with either fuel or ignition. It's had a new disty put in at around 70k miles like almost every Probe...but thats not how it acted when it went out the first time. Any help out there?

Jake

PT transplant:)....not sure I am happy here yet. It's not home!
:(
jake_94pgt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-2001, 06:38   #2 (permalink)
HDP
DESIGN is my LIFE
 
HDP's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Huntsville, Alabama
Age: 43
Posts: 104
Check your engine codes. I'm willing to bet you get a 03, which is the cam position sensor.
__________________
H D P
"When it happens I won't even notice... I'll be too busy looking good"

_______________________________________
HDP is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2001, 08:06   #3 (permalink)
Cobra Member *hissssss*
 
Join Date: Nov 2001
Location: Milwaukee
Age: 32
Posts: 36
Distributor problem maybe?
__________________
1996 Black Mustang Cobra - 3" MAC Cat Back Exhaust | CM Stage 1 Clutch | Fidanza 11lb Flywheel | SP Sport 5000 245/45/17's
1993 White Ford Probe GT - TONS of Mods (Beaten up from an old lady running a red light and smashing into me)
Milw96Cobra is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2001, 10:45   #4 (permalink)
Probe GT Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tripple Ripple, Michigan
Posts: 18
My buddy had the same problem. Hes got a 93 so my first thought was disty. He was getting all kinds of cel codes, so he had it replaced witha new one.. At first the hicciup stopped for about 3 weeks. then it came back. We replaced the plugs and wires, and for the last 4 months havent had any problems.
Drew00629 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2002, 07:22   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Orlando, FL
Age: 65
Posts: 7
If it's not a going, going, gone ignitor in the disty, check to see if your plug wires are getting soaked by oil seeping past the valve cover gaskets around the spark plug holes in the cam covers. #3 and #5 usually leak the worst and can cause your wires to do funny things.

Remove the plug wires, look down the hole, stick a rag in there around the plug. It should be dry. If it's filling with some oil, replace your cover gaskets.
rdhubba is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'X' pipe question TUFESP General Tech 9 11-26-2002 19:34
NA LPG Question, EA dash question Troutman LPG Tech 3 07-23-2002 07:17
NAPARM- Thread Preview Question batbo6 The Pub 5 07-23-2002 02:58
Job application question: HSE2 The Pub 8 05-06-2002 00:12

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:09.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.