Idle woes - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-14-07, 02:07 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Leavenworth Kansas USA
Posts: 6
Idle woes

My 89 Probe GL 2.2 Non-turbo 5 speed has a puzzling idle problem.
It will idle fine at 850-900 RPM most of the time.
But other times it will idle at 1,000-1,500 RPM.
It's not a big problem, just annoying.
Any ideas?

'Nuff stuff said.
zxxx2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-15-07, 03:51 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 29
Re: Idle woes

Hello
This is going back awhile,If the car is fuel injected it will
probably be a idle speed compensator and a throttle body
cleaning.The other thing it could be is a vacium leak.

Rob
rob123m is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome