Rev past 4k RPM's and it cuts off...WTH? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum Forum for discussion of the Ford Probe and Mazda MX6.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2010, 17:23   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Rev past 4k RPM's and it cuts off...WTH?

I have a 93 MX6 with the 2.5 v6 which is beginning to stump me. The car drives fine and starts every morning. Problem is that it shuts off when i accelerate a little hard. As i climb past 4k and into 4.5k rpms usually in 3rd gear, it will just suddenly stall. No spurrtering or exhaust noise of any kind, it just stalls, dead. I try to start it back up by releasing the clutch in gear but it rarely ever starts. it ends up taking 1 to 10 minutes to turn back on again. Ive tested spark under no start conditions and it was not present. I can avoid this by not reaching those RPMs but that is not the point. I want to fix this and have already tried:

replaced distributor (good used)
Exact same issue.

replaced TPS after finding it was bad.
Seems to run better, but still stalls at high rpms.

Replaced #1 Injector which was completely dead and tested bad. Problem had been around before stalling issues , but i had simply not gotten to it.
I started thinking perhaps the dead/open circuit injector was causing an issue with the ECM because it was not firing. Engine now runs great again on all 6 cyls but still stalls at high rpms.

Cap, rotor, plugs, and wires were also all replaced about 6 months back.

Im begining to suspect the ECM, but i hope its not that. Ive already searched the local picknpulls and none of the mazdas have the same combination as mine. Id imagine id need to find one from a 93-94 mazda mx6 v6 5 speed, but it wont be easy... would a v6 probe or v6 626 ECM work as well?
Anyone have one for sale?

Anyone ever experience similar problems?

Any help is appreciated.
TIA
Randy B.
1993MazdaMX6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-12-2011, 14:26   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wanaka, NZ
Posts: 49
Re: Rev past 4k RPM's and it cuts off...WTH?

Vacuum leak somewhere (maybe), 4k rpms when vacuum is highest, air takes the path of least resistance.
__________________
http://unitwan.co.nr/focus.htm
MSull788 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:36.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.