86 Bronco 302 EFI ECM/fuel Inj. Driver - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Bronco Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Bronco Forum Forum for discussion of the Ford Bronco

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-18-2012, 09:47   #1 (permalink)
JVanDuzen
 
Join Date: May 2012
Age: 31
Posts: 1
86 Bronco 302 EFI ECM/fuel Inj. Driver

Hello. 86 fullsize Bronco with fuel injected 302.
Will only start when it wants to and usually has to sit for a few days minimum to restart. Even after running it for only ONE second. When it does fire up, it fires up INSTANTLY and runs perfectly. BUT, Idle doesn't come down to low speed idle. stays at 2500 and this usually means it wont restart.

Previous owners say they boosted it but had the cables backwards and it wouldn't run after that.

Done all the tests I could for spark, fuel pressure, ECM powers and grounds, everything tests perfectly. Tried freezing the ECM - no change, took ECM apart - nothing strange, froze the ICM - no change.

The only thing that is strange is the fuel injectors don't pulse during cranking. Been messing with this for over a year now. Just recently found out, if i tap the fuel injector ground wire at the ECM durink cranking, it fires up and it will stay running even after I stop grounding the injector batch wire.

I assume ECM because the distributor, ICM (dist. mounted), coil, ECM terminals all check out awesome.

Called some wreckers for ECM's and found out I have an f-150 ECM in the bronco already - part number ends in K1A, should be X1A, so I've been told.

So if any of you have a no start of the fuel injectd engine and have great spark and air and such and the ECM is powering up the fuel pumps properly, try tapping the injector ground to ground during cranking.

Anybody have any ideas if it will be my ECM or something else?? Thankyou all. OR is there an aftermarket ECM and/or distributor?
JVanDuzen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Bronco Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:19.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.