96 Bronco(5.0) EGR problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Bronco Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Bronco Forum Forum for discussion of the Ford Bronco

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2004, 17:24   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Age: 62
Posts: 5
96 Bronco(5.0) EGR problem

Hi people, question, I checked the problem with the check engine light on. The computer said EGR flow insufficient, I replaced the EGR valve with the exact Motocraft EGR valve, cleared and erased the codes, and bingo I get the same reading, and check engine light I have erased the codes several times, keeps comiing up with the same reading, what else could it be???
diverdonb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-25-2004, 19:32   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Age: 62
Posts: 5
confused Re: 96 Bronco(5.0) EGR problem

Cannont believe that no one has a suggestion to my problem :-(
diverdonb is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2005, 07:46   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1
Re: 96 Bronco(5.0) EGR problem

replace the egr control solonoid over by the coil it is the frontmost one toward you and is black it controls vacume to the egr
chris91bronco is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Bronco Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mondeo 96 -> fuse keeps blowing abc Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar 1 07-31-2004 12:50
AU XR8 Series 1 ignition lead problem supernugget Windsor Tech 12 07-19-2004 04:16
Steering/wheel alignment problem mike98AUXR6VCT Suspension | Wheels&Tires | Brakes 10 04-23-2004 04:33
Anyone had this gearbox problem??? XR6HP01 Trans | Driveline 16 08-31-2003 19:32
Need Advice about idle problem after timing job... pgt96w99k V6 and Hot4 Tech 0 08-02-2003 14:45

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:54.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.