need help with a problem on 86 bronco - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Bronco Forum Forum for discussion of the Ford Bronco

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 11-04-04, 02:47 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Nov 2004
Age: 29
Posts: 1
need help with a problem on 86 bronco

i've just recently gotten a full size 86 bronco. after a stop it will start going like normal until it hits a speed somewhere between 15-30 (it varies) and it stops accelerating and it seems like it wants to just shut off and there's a little bit of a chugging/gasping sound coming from up front. then after a little while the engine will start going again. this only happens after it's been driven for a while, never happens within short distances, unless of course i've been driving a while and park and then start it up again shortly. it does it both uphill and down but obviously it is extremely more noticeable and harder to get going up a hill. another problem that could or could not be related is when i do things that are slow moving, such as parking between cars, it will just die all together and i have to restart it every time, for example i try to pull forward a little bit between two cars and then reverse to straighten up and then put it back in drive and then start going forward and then it shuts off completely. i just changed the o2 sensor and ignition coil so it can't be any of that. not sure if this could be related to any of this but there is no muffler on it and the pipe is cut pretty close to the cat. any ideas or help would be much appreciated.
neeya is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Bronco Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
86 Bronco II stuttering on hills, 55 mph Redfoot Ford Bronco Forum 14 08-24-04 07:15 AM
90 bronco A/C problem toolfan Ford Bronco Forum 0 08-21-04 11:11 PM
AU XR8 Series 1 ignition lead problem supernugget Windsor Tech 12 07-19-04 05:16 AM
Steering/wheel alignment problem mike98AUXR6VCT Suspension | Wheels&Tires | Brakes 10 04-23-04 05:33 AM
My Broken Bronco Wodman Windsor Tech 0 07-19-03 04:31 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome