'00 sable electrical issue-no start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-26-2010, 15:57   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
'00 sable electrical issue-no start

Hi guys,

hoping for a little help with this one. My dad has a 2000 mercury sable that has sat for awhile, I go to start it (brand new Battery) and nothing happens at all. The dash lights are all on, but I get no response when the key is turned.

I have tried sanding the ground wire and the contacts on the starter and the solenoid, but still have had no luck. What could be the issue here? Could it be the transmission switch that says its in park?

Any help or suggestions are greatly appreciated.
worldrider555 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-26-2010, 16:42   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,750
Re: '00 sable electrical issue-no start

It's possible that it's the park neutral switch. Try starting it in neutral. Also, if you have other keys, try another key. The PATS system might be the problem. What is the security light doing?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 17:09   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Re: '00 sable electrical issue-no start

I actually did try it in neutral, but wasnt sure if that made a difference, but nontheless it did the same thing, I'll try another key thats a good idea, thanks
worldrider555 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:49.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.