1999 taurus with P401 code - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2006, 19:17   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2
1999 taurus with P401 code

Hi have run codes got the egr code. Replaced it. code keeps coming back. Don't know what the part is that is in line with the egr. It has a vent, green vacuum line going to egr. a red vacuum line coming from the manifold. and a two wire plug hooked up to it. When i plug the vent tube on the top after pulling off the cap the engine runs rough. Thanks
babygottsch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-08-2006, 20:51   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Re: 1999 taurus with P401 code

did you reset the computer
waldonranger is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 23:03   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 41
Re: 1999 taurus with P401 code

Common problem...replace the DPFE sensor. That will almost always fix the problem. There is a tsb on this.
taurus guy is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2006, 07:55   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 109
Re: 1999 taurus with P401 code

Quote:
Originally Posted by babygottsch
Hi have run codes got the egr code. Replaced it. code keeps coming back. Don't know what the part is that is in line with the egr. It has a vent, green vacuum line going to egr. a red vacuum line coming from the manifold. and a two wire plug hooked up to it. When i plug the vent tube on the top after pulling off the cap the engine runs rough. Thanks
I have the same problem, only I'm getting P402. Replacing the EGR didn't work, so my next step is the DPFE sensor. I keep my code scanner in the gove box to clear the code until I get around to changing the sensor.
dac122 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2006, 07:58   #5 (permalink)
NESHO SCT Tuner
 
Join Date: Mar 2003
Location: Illinois
Posts: 703
Re: 1999 taurus with P401 code

EGRs seldom go bad. It's almost always the DPFE sensor.
SHOZ123 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2006, 19:06   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Re: 1999 taurus with P401 code

What is the DPFE sensor and where do I find it. I replaced my egr and cleaned the tube w/ no luck.
silly34 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:46.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.