2000 taurus wagon 3l flashers not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2009, 10:55   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
2000 taurus wagon 3l flashers not working

I was having issues with my flashers not working properly they would work fine but when i hit the breaks my right side flasher would go solid and stop flashing, so i went and replaced it and now the flashers dont work at all so i put the old one back in at least i had something and now that doesnt work at all.

I replaced all the bulbs my 4ways work fine any ideas?

Thank You in advance
Chris
ccleaver2 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-31-2009, 14:56   #2 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

Get on your knees and make sure all the wires and relays under the dash are tight and secure. It sounds like wires have been crossed somewhere along the line. I'd get a good flashlight and make sure all wires are bunched (tie wrapped) together nicely and none have frayed around the connectors. It'll take some time as electrical gremlins are the worst to get.
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2009, 15:22   #3 (permalink)
Moderator
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,070
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

" so i went and replaced it " what did you replace ? 360. Wires don't just cross and relays don't come loose. It worked from the factory. If nothing touched it and the car didn't fall off a bridge the wiring will never cross. Not one of the better posts i've seen from you. the flasher is bad or the turn signal switch is bad. Did he replace all the bulds with the proper ones ? Is he missing a dash panel ground ? All turn signals and brake light
wiring join in the signal switch.
chipset is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2009, 15:31   #4 (permalink)
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arkansas
Posts: 6,023
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

jwko is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2009, 19:18   #5 (permalink)
Registered User
 
Sterling_Six's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,135
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

Quote:
Originally Posted by jwko View Post


LOL...

Hello and good day Cleaver2:

You are going to love this....I have a 2000 Taurus SE Wagon also...and the Same thing happen to me....

The Brake lights would come on but not the blinkers...did all of the troubleshooting from Fuses to Bulbs.....

Then one day I would just step on the Brake and blow the fuses...replaced the Brake Switch...noooo good...

Then I got down on my knees...like 360 said and tried to locate a short....

I finally found what the Hell was causing it....I had to take off the plastic panel on the Liftgate...checking the wires...and found the short...near the Auto unlock....

Some how a connector had a loose wire...touching the metal...causing a arc from the 3rd brake lite....

Soooo good luck and good repairing.
__________________
Good Luck and good repairing Sterling_6
"You know, just like in that Book, When Jesus beats up Moses to get Religion!!"
Sterling_Six is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 06:04   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

LOL thanx for the inputs I have not touched any wires i have replaced the bulbs with the proper ones before i touched the relay the flasher worked fine until i hit the breaks then the right side would stop flashing until i lifted my foot off the break. Then after that i reached down and only pulled the flasher relay out tired another one and that didnt work so i put the orginal back in and now nothin. I took the car to FORD they shop guy put a OEM relay in and that didnt work he said its not the flasher and that they would have to diagnose the problem and i would be looking at $100 so i havent done that yet.

Thanx Sterling for the info i will have to look at that in a few weeks im going in for knee surgery tomorrow so it will be awhile before i drive or get on my knees to look again.
ccleaver2 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 09:42   #7 (permalink)
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,707
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

Quote:
Originally Posted by chipset View Post
" so i went and replaced it " what did you replace ? 360. Wires don't just cross and relays don't come loose. It worked from the factory. If nothing touched it and the car didn't fall off a bridge the wiring will never cross. Not one of the better posts i've seen from you. the flasher is bad or the turn signal switch is bad. Did he replace all the bulds with the proper ones ? Is he missing a dash panel ground ? All turn signals and brake light
wiring join in the signal switch.
The vehicle is 9 years old. Just because it worked from the factory, doesn't mean something couldn't have worked loose or been changed out by previous owner or the op at some time. It's definately been more than once where someone from the factory didn't install something correctly or tight enough or maybe even a bad design that causes problems later. Wires could have 'chafed' somewhere, 'shorting' to ground or another wire. ( I think this may be what 360 meant by crossed wires)
thefonz is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 16:03   #8 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,826
Exclamation Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

Do you have an aftermarket trailer connector??? I'd check that for corrosion.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 18:50   #9 (permalink)
Registered User
 
Sterling_Six's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,135
Re: 2000 taurus wagon 3l flashers not working

Quote:
Originally Posted by tbird100636 View Post
Do you have an aftermarket trailer connector??? I'd check that for corrosion.
OMG..."T" that is exactly where mine was too....lol
__________________
Good Luck and good repairing Sterling_6
"You know, just like in that Book, When Jesus beats up Moses to get Religion!!"
Sterling_Six is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:19.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.