93 Taurus CCRM test good but still not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2010, 13:13   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Coloroda
Posts: 4
93 Taurus CCRM test good but still not working

Need Help, tested everything and CCRM seems to be OK but still no power to cooling fan or AC clutch. Please help
vgrish50 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-25-2010, 15:46   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,771
Re: 93 Taurus CCRM test good but still not working

Do you have power to the pressure switch? What engine?
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 19:18   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Coloroda
Posts: 4
Re: 93 Taurus CCRM test good but still not working

I have not checked the pressure switch, the engine is a 3.8L. I have gone through and checked all pin outs per All Data and also additional pin outs found on this forum for the CCRM. I am getting voltage at pin 24 the PCM input but just no outputs from the CCRM on any of the relay outputs: AC clutch, low fan, high fan. I have not checked the fuel pump output but the car does start and runs. According the schematic the fuel pump will run without the CCRM. Thanks for responding.
vgrish50 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 20:34   #4 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,771
Re: 93 Taurus CCRM test good but still not working

With the key on you should have power to pins, 3, 4, 8, 12, 13, 24. How about the grounds? Pins 15, 15, 18.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 15:59   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Coloroda
Posts: 4
Re: 93 Taurus CCRM test good but still not working

OK, I have power to all pins listed above. I have ground on pins 15 and 18. I have replace the engine coolant temp sensor and still the same result. However when I jumper battery positive to pin 17 on the CCRM for High Fan control the relay clicks and the fan kicks on. Also when I remove the wire harness from the engine coolant temp sensor the fan kicks on. What else can I try? I have a pressure gauge to test the AC for the pressure switch.
vgrish50 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:30.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.