94 taurus starting problem URGENT - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-19-06, 06:18 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
94 taurus starting problem URGENT

I have a very interesting problem & I'm needing some help. Today I went to start my car & I got nothing...I just bought a brand new battery 2 days ago, thats not it. I tested the Alternator & thats doing fine. Tested the starter, thats fine. My dad came to put another battery in my car to get me home & started right up. Came home & put my new battery back in & tested it, works fine. So there is something that is blocking/stopping my car from starting sporatically. It seems like the next time this happens I will have to disconnect the terminals from the battery for 5 minutes & try to start it because my battery is not the problem. Is there something causing a ground or blockage enough to not start my car. I also have a brand new ECM in the car also, so I don't see it being that. Anything would be so greatful. Thank you so much in advace, anyone.

-mike

theanatomy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-19-06, 07:01 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Re: 94 taurus starting problem URGENT

Also, just to add. I got in a minor fender bender 2 weeks ago. Just enough to replace the bumper itself. Before the accident...my airbag light would always flash while driving & still does including after the accident. Should I replace the "blue box" under my glove box (maybe there is something in the box that is telling my car not to start at times)...I don't know what the box is called, I think its the airbag simulator or something. But should I go replace that first thing including that my airbag didn't deploy during the accident given I hit someone going about 20-35 mph. Thanks again.

-mike
theanatomy is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-20-06, 09:34 AM
Registered User
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 34
Posts: 1,835
cool Re: 94 taurus starting problem URGENT

Quote:
Originally Posted by theanatomy
I have a very interesting problem & I'm needing some help. Today I went to start my car & I got nothing...I just bought a brand new battery 2 days ago, thats not it. I tested the Alternator & thats doing fine. Tested the starter, thats fine. My dad came to put another battery in my car to get me home & started right up. Came home & put my new battery back in & tested it, works fine. So there is something that is blocking/stopping my car from starting sporatically. It seems like the next time this happens I will have to disconnect the terminals from the battery for 5 minutes & try to start it because my battery is not the problem. Is there something causing a ground or blockage enough to not start my car. I also have a brand new ECM in the car also, so I don't see it being that. Anything would be so greatful. Thank you so much in advace, anyone.

-mike
Common Problem on thses-the solenoid trigger wire connector (The small wire going to starter) gets corrosion on it and cause intermitent starting. If this happens again have someone hold the ignition switch in the start postion while you wiggle the solenoid trigger wire and connector. If the starter then works at all then the solenoid trigger wire connector is bad. There is a repair kit from Ford to replace the connector. As far as your flashing airbag light this indicates there is a problem with the system. Count the number of flashes for the code number. Good luck!!!
tbird100636 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome