96 Taurus Tranny and Electric problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-10-08, 05:00 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
96 Taurus Tranny and Electric problems

Whenever you put the car in gear the radio and windows do not work, but if i am in park everything works great. And from time to time the no seat belt light will come on and the door locks tick for a second.

The trans doesn't want to shift into overdrive. It will work normal for about 10-15 miles then well start acting up and not shift into overdrive.

It's a 3.0v6 three speed. Any ideas would be helpful, Thanks.

dsm1290 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-12-08, 10:44 PM
NESHO SCT Tuner
 
Join Date: Mar 2003
Location: Illinois
Posts: 703
Re: 96 Taurus Tranny and Electric problems

I would think it's the TRS sensor. It's the fan shaped one on top of the tranny under the intake hose.
SHOZ123 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-26-08, 08:43 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Re: 96 Taurus Tranny and Electric problems

It was the TRS. Replaced it and everything works great now, thanks for the help.
dsm1290 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome