98 SHO on the blink - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2007, 09:13   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
98 SHO on the blink

I've been noticing the "theft" light blinking lately. Yesterday the engine started running like you know what. SEL came on started pouring smoke from the exhaust, running like only on a few cylinders, way down on power, bucking and stalled at a traffic light while finally making it home.

It'll start just fine buts starts to idle rough and ideas as to the correct approach to the fix. Thank you.

Brand new to the cite.
oursho is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-23-2007, 10:45   #2 (permalink)
NESHO SCT Tuner
 
Join Date: Mar 2003
Location: Illinois
Posts: 703
Re: 98 SHO on the blink

#1 do you know about the cam problem? V8SHO.COM

If the theft light is flashing this is the PATS acting up. Does it have a chip installed on the PCM?
SHOZ123 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 14:58   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Re: 98 SHO on the blink

I have a 98 SHO myself, and experienced the blinking THEFT light last year. I believe it was blinking a two-digit code by blinking rapidly a set number of times, pausing, and moving to the next number. It repeated this pattern over and over again.

Before I had a chance to research the code, my battery died. After it was replaced, the blinking never occurred again. I concluded that my battery was weak (old), and the drain of starting the engine briefly lowered the available voltage to a level unacceptable to the alarm system.

After the battery change, my engine also ran much better. I recommend you get a battery test or replacement. It may quickly restore your SHO to its old self. Good luck.
cstephen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:09.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.