AC Doesnt blow cold air - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2011, 09:36   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
AC Doesnt blow cold air

I have a 2001 Mercury Sable Premium. Three weeks ago the AC stopped blowing cold air. I researched on the internet and found it could be the blend door motor. I replaced that and it still blows hot air. I did further research to find out the blend door could be broken. I could easily feel it open and close. The AC has a charge (in the green) the compressor kicks in and the tubes get cold and sweat.. There just Isnt any air going through. Do anyone have any suggestions what I can do ?
larrykbrew is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-02-2011, 11:25   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
Re: AC Doesnt blow cold air

Quote:
Originally Posted by larrykbrew View Post
I have a 2001 Mercury Sable Premium. Three weeks ago the AC stopped blowing cold air. I researched on the internet and found it could be the blend door motor. I replaced that and it still blows hot air. I did further research to find out the blend door could be broken. I could easily feel it open and close. The AC has a charge (in the green) the compressor kicks in and the tubes get cold and sweat.. There just Isnt any air going through. Do anyone have any suggestions what I can do ?


UPDATE: MY AC is working now.... I viewed an earlier post ref 2001 sable premium... An individual suggested that person do a self-test and write down all the DTC. I did a self test. The only code that flashed was 051. I connected my ODB scanner. It didnt help.. lol.. I opened the hood.. removed all the fuses and replaced them... sat in the car turned the AC on.. Its blowing cool.... Drove about a half hour and it got cooler...for now
larrykbrew is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 15:22   #3 (permalink)
Moderators
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 10,348
Re: AC Doesnt blow cold air

" There just Isnt any air going through. " If it's a problem with the air flow , on some cars a blocked pollen filter can restrict air flow .
R.S.LOGAN is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 02:57.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.