Ford Taurus possible speed sensor problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-26-11, 07:52 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Ford Taurus possible speed sensor problem

A week ago the speedometer wouldn't work and the car wouldn't shift right. This happened once before and we replaced the Speed sensor and it took care of it. With the new sensor in the car, we were able to drive about a half mile then the car would do the same thing. So we replaced the clip and some of the wiring because it looked bad. Still the same thing. We also tried putting the old sensor back in and it still doing the same thing. We are stumped. Someone told us it could possibly be the computer as when it first started if you shut off the car and restarted it it would work fine. We had the transmission redone in Feb 2011 and it shifts fine unless the speedometer is acting up. Is there anything we can look at next? We are literally stumped.

ldevault is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-26-11, 09:35 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: Ford Taurus possible speed sensor problem

What year and engine is it? If it's newer than 1995, Autoozone will pul codes for free. If the trans was done in February, I'd talk to the shop that did it and see what they say.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome