Help with oddity - PLeaSE - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2004, 22:42   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3
Help with oddity - PLeaSE

Hey guys. New forum member here. Hello to all. Here goes!!!

I have a 2000 Ford Taurus SE V6 3.0 L. A few weeks ago it started doing this weird thing where it would stall out while I was driving and immediately start back up (about 2-4 seconds) Then after about three days it would not start for about an hour and then start right up. The check engine light came on so naturally I had the codes checked. It read that I needed to replace the coolant tep. reg. sensor. So I did. Then it ran fine for two weeks. However, last night I tried to start the car and nothing. No sound, nothing. However, the lights where bright so I assume it was not the battery. The alternator is also brand new. So naturally my suspicions are ont he starter. Also, when I had the sensor replaced I had the mechanic look at my ignition switch. He said it looked fine. He test drove the car and it performed well. Anyway, back to yesterday after the initial period of the car not starting, I then went back out and the car started right up. Drove to the local gas station and home and it was fine. However, today I went to start the car and it started fine but then as I was backing out the car died and I had to push it back into the parking space. My lack of knowledge leads me to think it is the starter. I just wanted some insight before I spend the money on the starter as cash is tight right from now from being laid off. The irony is I need the car for the job search so it is a vicious cycle. But any help would be fantastic and thanks in advance.
kranders is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-23-2004, 00:48   #2 (permalink)
***** Idiot....
 
LunaticSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: The Sticks of Central TX
Posts: 10,561
Re: Help with oddity - PLeaSE

Well if the car started and it died while backing out I would highly doubt that the starter is the issue.

Have you checked the battery?
Is the CEL on?
Did you get the codes cleared after you fixed the last issue causing the code?
Have you had the car rescanned for codes?
Have you checked the fuel pressure?
Check the fuel line for kinks.
Check the fuel filter.

Just a few questions and few things to check.
LunaticSVT is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2004, 22:14   #3 (permalink)
Sho'n Off
 
98shotoy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Monroe, MI
Age: 37
Posts: 127
Re: Help with oddity - PLeaSE

Check the Fuel Pump Relay and if that is good check the Ignition Control Module.
__________________
Matt
1998 SHO
2004 F150 STX
2003 Explorer XLT Limited
Monroe, MI

I'd rather be judged by twelve then carried by six
98shotoy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2004, 19:53   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 8
Re: Help with oddity - PLeaSE

Check that you have no loose connections or dirty connections on the battery and the ground cable end that connects to the block of the engine. Sometimes a dirty, loose battery/cable connection can cause this....
Good place to start!

Wesley M.
chaos024@tconline.net
wes024 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:05.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.