P0300 code - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-16-2012, 13:48   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
frown P0300 code

Hello everybody,
I'm new to the forum...but let me assure you...i bleed Ford Blue.

I just bought an 04 Taurus with the U code Vulcan engine. The car has 126,000 miles on it. 5 days after i brought it home the CEL came on. i had Auto Zone read the code as P0300 random misfire. Since that time i have changed the coil pack, plugs, and wires. While changing these parts i unplugged the battery. when everything was back together the car ran better with no CEL. The next morning was 20 degrees and the car would start, rev to 2000, then die. Took a look at the IAC Valve. It was extremely dirty on the interior and was installed with no gasket. i replaced this part as well, and this took care of my starting issues. 2 days later the CEL came back with P0300. The car runs rough on cold start, only if its below about 30 degrees...any ideas?
trueblue04 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-16-2012, 19:45   #2 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: P0300 code

P300 can be a bit of a nightmare.

It can be anything from a burnt valve causing the problem (lack of cylinder compression), to a bad head gasket.

If you're lucky, it's just a vacuum leak to the intake manifold. A bad intake gasket can also be at fault.
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:50.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.