PO'd Ford Owner - alternator problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 Forum for discussion of the Ford Taurus, Mercury Sable and Ford Taurus SHO. Covers vehicle years: 1986-2007

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-16-06, 06:19 AM
Jason
Guest
 
Posts: n/a
PO'd Ford Owner - alternator problem

Hi folks, I have a 98 Taurus 3.0 L V6. Just replaced alternator, it tests great now. Car and charging system works great until car warms up, then the charging goes down, car keeps going but runs juice all out of the batt. I checked all connectors and all seems great. I also replaced the mega-fuse too, although it *seemed* fine. I checked the pinouts on all the relays and they all check out OK too. Battery is only a couple months old and charges great. ANY ADVICE from the experts on here?? I am really getting mad at this thing!

 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-18-06, 02:43 PM
Sho'n Off
 
98shotoy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Monroe, MI
Age: 39
Posts: 127
Re: PO'd Ford Owner - alternator problem

Sounds like the module on the back of the alt went bad. Did you buy a remanufactured alt? If so then you might want to take it back and spend the extra money on a new one. Reman"ed alts are BAD BAD.

Matt
1998 SHO
2004 F150 STX
2003 Explorer XLT Limited
Monroe, MI

I'd rather be judged by twelve then carried by six
98shotoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome