Blackout! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Mustang Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Mustang Forum This forum is for the discussion of all Ford Mustang models, including the Ford Mustang, Ford Mustang Convertible and Ford Mustang Coupe and all older/classic models and submodels.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2001, 06:15   #1 (permalink)
Mustang Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 7
frown Blackout!

I have a 85 Mustang 5.0 Convertible, and this morning, when I fired it up to go to work, it seemed to be running okay, but the stereo illumination was flashing on and off and the rpm guage was jumping around 6k rpm(even though the engine was at a mild idle). It did this for about 30 seconds, then all just went black. No power at all, no matter what I did with the key in the ignition. Then, when I decided to get out and push the car back into the garage and take my other car, the lights came back on and everything worked normally. I was able to start it back up and go to work, although with a certain amount of nervousness, without incident. Is there such a thing as an automotive exorcist I could call to remove this demon playing with my mind?
ANY input to calm my mind and help me know what to check on the car would be appreciated. My peace of mind is at stake!
motorsportnut is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-05-2001, 07:47   #2 (permalink)
Mustang/Cougar Member
 
Bobnoxious's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Houston
Posts: 272
I know this seems to simply, but did you check for corrosion on the battery connections?
Bobnoxious is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2001, 09:34   #3 (permalink)
Mustang Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 7
Thumbs up

Battery looks fine. charge level is at about 13.7 volts while running.
motorsportnut is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2001, 18:02   #4 (permalink)
Mustang Member
 
Trojan Horse's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: MO
Age: 55
Posts: 39
Question Blackout

I'd suggest replacing your ignition switch.
Trojan Horse is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2001, 07:40   #5 (permalink)
Mustang LX Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kentucky
Age: 30
Posts: 6
blackout

you might want to check out the alternater.. It could be going out on you..
93MustangLX is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2001, 11:44   #6 (permalink)
Grand Muckety Muck
 
Trey's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: SpoCompton
Age: 34
Posts: 710
The alternator would not be the problem if it's reading 13.7 volts at the battery while running.

Though it does sound like a fuse problem...check all fuses and make sure that none are blown. Also, check out your battery cables, and make sure they are in good condition.

Other than that, you may be getting some wires crossed somewhere. Ugh.
__________________
I have a full tank of Unleaded...
1994 PGT
5 liters and 12 cylinders of fury....
Trey is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2001, 19:26   #7 (permalink)
Mustang LX Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kentucky
Age: 30
Posts: 6
Thumbs down blackout

Hey guys, I was just voiceing my opinion about this situatuon. I would appreciate it if there wasn't any smart alek answers posted on here. Nobody is perfect, thank you very much. UGH.
93MustangLX is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2001, 21:38   #8 (permalink)
Mustang/Cougar Member
 
Bobnoxious's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Houston
Posts: 272
Humm, didn't see any smart alek answers? Or I didn't read it that way...
Bobnoxious is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2001, 22:54   #9 (permalink)
Grand Muckety Muck
 
Trey's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: SpoCompton
Age: 34
Posts: 710
Re: blackout

Quote:
Originally posted by 93MustangLX
Hey guys, I was just voiceing my opinion about this situatuon. I would appreciate it if there wasn't any smart alek answers posted on here. Nobody is perfect, thank you very much. UGH.
Dude, I know you were voicing your opinion. That's great, kudos to you for speaking up. But just because it was incorrect and I pointed that out doesn't mean you need to take it personal. Geez, I wasn't stepping on your toes man, just trying to narrow down the number of possible problems the guy has with his car.

If you have another idea as to what it may be, please feel free to help him/us out. Thanks.

Besides, If I wanted to post a smart assed answer, I would not have done it in a seroius thread. Thank YOU very much.

Now back to the origional question...how's them fuses lookin?
__________________
I have a full tank of Unleaded...
1994 PGT
5 liters and 12 cylinders of fury....
Trey is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2001, 06:34   #10 (permalink)
Mark VII Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Storden MN
Age: 50
Posts: 47
I agree that it could be the ignition switch. When mine went bad it did all sorts of strange things.I know that the switches put in Mark VII's were defective. They would sometimes start a fire. I do not know if your car has the same defective switch but, you may want to look into that just in case.
84 Mark VII is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Mustang Forum


« New Ideas | 86 info »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BA GT-P vs AUIII TS50 Cobra FPV & Tickford Forum 31 03-21-2003 02:11
Mountians Blackout XR_Strider_GuY The Pub 1 11-18-2001 21:27

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:36.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.