Idle control problem at every start up. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Mustang Forum This forum is for the discussion of all Ford Mustang models, including the Ford Mustang, Ford Mustang Convertible and Ford Mustang Coupe and all older/classic models and submodels.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 06-01-10, 11:29 AM Thread Starter
Registered User
gregg1's Avatar
Join Date: May 2010
Location: laurinburg NC
Age: 53
Posts: 1
Idle control problem at every start up.

I have 1991 coupe with a explorer motor in it and i have only one problem. that problemis when i start it up at any time hot or cold it idles at 2500 to 3000 rpms for about 1min to 2mins before returing to about 750 rpms. i have changed idle air crontrol,tps, atc sensor,tempature sensor in heater tub. i also changed PCM thermostat and engine thermostat . the only way i can control it by putting a toggle switch in line to it. need any and all sugestions that solve the problem.... did not wont to put the switch in it but i had to i know that should not have . thanks

Last edited by gregg1; 06-03-10 at 08:43 AM. Reason: no response
gregg1 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Mustang Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome