Start..Stall...? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Mustang Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Mustang Forum This forum is for the discussion of all Ford Mustang models, including the Ford Mustang, Ford Mustang Convertible and Ford Mustang Coupe and all older/classic models and submodels.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2004, 10:09   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
confused Start..Stall...?

I own a 2001 Mustang GT with 33,000 miles on it. For the past 5 or 6 months my car has had some issues with starting. Somedays it wont turn over, and sometimes it starts but dies immediately. Within the last 2 weeks when I start it, it turns and dies. It sounds as if your letting off the clutch and it bogs down (is a manual). If I press the gas when it starts it runs fine till I let off, then it bogs down and dies again. This usually goes away after 2 or 3 starts. Well today it had the same problem but it wouldnt stay running when I let off the gat. I kept the accelerator down and it ran at about 1500 rpm for about 20 secs. and it made a hiss, the rpms shot up to about 2200, I let off the gas and it idled fine at about 750 rpms. When I step on the gas then let off, it slowly drops the 1000 rpm, then acts like its gonna stall, drops under 500rpm then jumps back up to 750. Nothing has been worked on or replaced on the car. I have most engine bolt-ons, and havnt added any parts in over a year. Whats going on??? Any ideas or suggestions will be greatly appreciated!!
ShaneyGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-28-2004, 12:09   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Re: Start..Stall...?

Well i figured out the problem. Seems my idle control valve was dirty, the spring on the valve was pretty gunky. Sprayed some STP throttle body cleaner on it and it starts fine.
ShaneyGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Mustang Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing remote start. 2003 ranger Jerod2099 Ford Ranger Forum 1 12-05-2004 18:44
Expedition won't start Igor Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum 4 08-11-2004 16:07
Rough idle and stall accessviolatio Ford Focus Forum 9 04-13-2004 08:10
92 Ford Tempo stall Tweaked700 Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum 1 10-27-2003 10:53
AU hard to start after left for long periods KenOath General Tech 5 04-09-2003 20:19

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:31.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.