another trans problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Focus Forum Forum for the discussion of the Ford Focus

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-11-08, 01:05 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
another trans problem

Hey all, hope someone here can help. I've got an 02 focus with a2.0 spi engine. About a year ago the o/d would go off and on while driving, and no I was'nt pushing the button. After taking it to a trans shop the manager said to try changing the filter and fluid. I did and it worked great,till now. Again while driving the car shifts in and out of overdrive. So I went ahead and changed the filter and fluid but it didn't work this time. Now the o/d stays off all the time. Once in a while it will shift into overdrive then a few seconds later back out. Could this be the a solenoid causing this or something different and very bad?
richny is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 12-02-08, 01:19 PM
Registered User
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Re: another trans problem

I got the same problem, so far I found the problem with MAF sensor, but I am going to replace the oil too.
alek13 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Focus Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome