o2 sensor hell - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Focus Forum Forum for the discussion of the Ford Focus

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-28-09, 02:57 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: May 2009
Posts: 1
Exclamation o2 sensor hell

i just put in a new engine, 2 days later the check engine light goes on with codes reading for the vacuum hose, after changing that, the light returns on. the new codes read p1131 for the o2 sensor. after changing that, the next day the car started bucking and the speedometer is jumping all over the place. could it be a bad sensor? i hope it to be that simple...HELP
drvnmiscrzy is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 05-30-09, 01:10 PM
360ci's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,477
Re: o2 sensor hell

I'm not positive, but I'd change out the MAF, TPS and IAC sensors. Then at least you don't have to worry about replacing them for another 60K

'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Focus Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome