1993 ranger 2.3 runs bad, please help. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-18-10, 03:56 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
1993 ranger 2.3 runs bad, please help.

I have a 1993 Ranger XLT 2.3L as of this morning I have a bad problem. All of a sudden driving it this morning it just started running really bad. I thought maybe i was running out of gas cause the gauge doesnt work so i filled her up but it didnt help. Long story short the truck idles bad, wont run right when i try to drive it it automatically wants to stall out. I checked all the vacum lines, i replaced the fuel filter and put new plugs on her and it still doesnt help. I was vibrating and shaking really bad i adjusted the idle screw up a bit to try to help but it doesnt work.

Now i replaced the head gasket a while back on it and new to the ranger im not positive i timed it right however it has been running good up until now. Also it has no manifold gaskets in it or throttlebody gasket just rtv. I know i know. Any opinions and help would be greatly appreciated.

cobracarlo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-18-10, 06:03 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,342
Re: 1993 ranger 2.3 runs bad, please help.

You could try cleaning the MAF with MAF cleaner. That often helps. Also check for any vacuum leaks. Check the vacuum reading at idle.

Bert
Bert is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-18-10, 08:51 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
Re: 1993 ranger 2.3 runs bad, please help.

thanks man, i just cleaned the maf the other day but ill try again. Whats the vacum suppose to be at idle?
cobracarlo is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 03-18-10, 09:45 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,342
Re: 1993 ranger 2.3 runs bad, please help.

Idle vacuum should be around 20" and steady. See if you can remember where the idle screw was and put it back. It shouldn't be changed.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome