1997 Ford Ranger - Strange Check Engine Light Problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-23-12, 06:07 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
1997 Ford Ranger - Strange Check Engine Light Problem

In December I purchased a 1997 Ford Ranger (from a non-Ford dealer) and am now having a problem with a non-functioning check engine light. I already pulled the instrument pack and pulled and tested the bulb, cleaned the contacts and replaced the bulb with no effect. I've checked all fuses in the fuse block, but found none blown. Is there something that a previous owner might have tampered with? I need to get this working again to pass inspection. All other emissions systems passed, but for lack of a light, I can't get an inspection sticker. Any ideas?

P.S. - The code from the inspection center was for a non-functioning warning light, there were no other codes, just some service bulletin listings.

wkappl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-23-12, 08:22 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,326
Re: 1997 Ford Ranger - Strange Check Engine Light Problem

Check the wiring diagrams on this site for more help. It's a pink/light green wire. See fig. #31 or 32. | Repair Guides | Wiring Diagrams | Wiring Diagrams | AutoZone.com

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome